lukotava notikumi dalibnieki lauka izdotie instrumenti darbnica

TIZLO DZIESMU DARBNĪCA

PIENASVETKI

 

TIZLO DZIESMU DARBNĪCA
skaņu mākslas kolektīva bernurits vadībā

 

Noteikti pazīstat to sajūtu, kad apziņā iesprūdusi dziesma griežas rinķī visu dienu. Nevins cits to nedzird, bet Jūs esat tās pilnīgā varā – tikai piedziedājums, daži akordi, iespēle… Tad pienāk jauna diena, un šķiet viss ir labi, kamēr pēkšņi tā dziesma atkal ir klāt !
Vai cits gadījums. Jūs ienākat kafejnīcā. Viss mierīgi, bet tad sāk skanēt radio hīti. Lipīgi un neatlaidīgi. Jūs meklējat klusāko vietu, bet skaļruņi ir visos stūros, un patvēruma nav. Jūs domājat ka nogaidīsiet un tālāk būs kautkas labāks. Bet tā nenotiek. Hīti ir nebeidzami… Un jūs pilnīgi apšķēbināts - mūkat …
Vai vēl tāds gadījums. Mokoša sajūta mēģinot atcerēties dziesmu. Atmiņā saglabājusies vienīgi miglaini-izplūdusi, saraustīta skaņas līnija, tāda dziesmas ēna, tā nepadodas, nav satverama. Jūs pūlaties salikt kopā dažas skaņas dūcot un dungojot, veicat ritmiskus palīgvingrinājumus ar kāju vai pirkstu piesitieniem. Bet nekā…

 

Tizlo, apziņā iesprūdušo, aizmirsto, lipīgo un neatlaidīgo dziesmu darbnīca, kopā ar skaņumākslas kolektīvu bernurits, sagaidīs jūs ar mikrafoniem, sintezātoriem, rakstāmmašīnām un baltu papīru. Nāciet pie mums un dalieties šajās neērtās sajūtās, un mēģināsim kopā atcerēties dziesmas, pierakstīt vārdus, iespēlēt meldiņus, vai tikt vaļā no sasodītiem hītiem, tos beidzot skaļi izdziedot.
Mēs, skaņumākslinieku kolektīvs bernurits, nodibinam Atkārtotās Izmantošanas Brālību un apņemamies no mokoši-radošās “Tizlo Dziesmu Darbnīcas”, kuru, festivāla Komēta ietvaros, pašu spēkiem sarīkosim un novadīsim, izveidot jaunu, skaistu, saistošu, intelektuālu, asprātīgu, nekaunīgu un drosmīgu skaņu kpompozīciju, kura taps klausītāju priekšā, no darbnīcā ievāktiem un atkārtoti izmantotiem, pārveidotiem un uzlabotiem materiāliem.
Mēs ticam tam, kad tur aiz ikdienas kņadas un trokšņa ir skaņa, kas dara pasauli labāku.

Pamēģinasim vēlreiz.


Daugavgrīvas cietoksnī 1.8.2020.
14:00 – Tizlo Dziesmu Darbnīca
16:00 – Atkārtotās Izmantošanas Brālības priekšnesums


bernurits komētas ietvaros:
Jēkabs Nīmanis - taustiņi
Rostislavs Rekuta - mikrofoni
maksims šenteļevs - rakstāmpiederumi


būs arī tumbas.

 

https://www.mixcloud.com/myym/

 

PIENASVETKI