lukotava notikumi dalibnieki lauka izdotie instrumenti darbnica

ZVANI / BELLS IN SONG

 

PIENASVETKI

 

7.1.2021 - ZVANI / BELLS IN SONG


7. janvārī nāk klajā pirmais singls “Zvani (pasaka)” / “Bells in Song” no brīvās balss improvizācijas mākslinieces Danas Indānes-Surkienes un skaņu mākslinieka Maksima Šenteļeva gaidāmā albuma “Gaidību dziesmas”.


Rāmi lēnā plūdumā skaņdarbs “Zvani (pasaka)”/ “Bells in Song” aiznes gaidāmajam mazulim vēstījumu par ieaijājošām zemes naktīm, mātes sirds siltumu un priekšā stāvošo noslēpumaino satikšanos. Vides skaņas un mātes balss sagatavo bērnu saskarsmei ar jauno pasauli caur mieru, labvēlību un mīlestību, kas nes sevī dziļākās brīvības noslēpumu.  


https://open.spotify.com
https://www.youtube.com
https://nabamusic.bandcamp.com

 

2021. gada pavasarī pie klausītājiem nonāks mūzikas albums “Gaidību dziesmas”/ “Songs of Mother and Field”, kas tapis, māksliniekiem dokumentējot un skaņu pasaulē pārnesot mātes iekšējās pasaules smalko, neredzamo saikni ar gaidāmo bērnu. Sekojot gaidību laika dvēseliskajiem impulsiem, mākslinieki izveidojuši īpašu, simbiotisku skaņu materiālu, kas apvieno balss improvizāciju ar vides skaņām, radot meditatīvas dziļās ieklausīšanās dziesmas. Pateicoties autoru personiskai pieejai un dokumentālā materiāla patiesumam, kopdarbs pārkāpj vokālās mūzikas un dabas ierakstu robežas, veidojot pilnīgi jaunu dokumentālu skaņu pasaku žanru.


Saite uz albumu

NABA MUSIC lapā.
https://www.naba.lv/par/naba-zinas/zina/t/62806/

 

Mūzikas albumu veido deviņas kompozīcijas - Danas Indānes-Surkienes pirmo gaidību laikā ierakstītās balss improvizācijas, kas nav piesaistītas nevienai valodai, un Maksima Šenteļeva pasaules ceļojumu un meklējumu gaitā tapušie vides skaņu ainavu ieraksti. Albuma ietvaros tie papildināti ar abu autoru neuzkrītošām instrumentālām iespēlēm.  Albuma vizuālo formātu veido māksliniece Laura Feldberga, kopā ar fotogrāfes Ineses Kalniņas attēliem un Danas Indānes-Surkienes otrā bērna gaidību laikā tapušajiem tekstiem, radot simbolisku sievietes un bērna gara saiknes iemiesošanos vizuālā mākslas darbā. 


Albuma prezentācija plānota 2021. gada pavasarī. Ierakstu piedāvā Radio NABA un NABA MUSIC.